Oavsett ringdesign, sten, infattning eller ädelmetall du bestämmer dig för är allt förgäves om ringen inte passar! Rätt ringstorlek är därför mycket avgörande.

Hur man mäter ringstorlek:

De allra flesta juvelerare kan snabbt och enkelt hjälpa dig att hitta din ringstorlek. Detta sätt rekommenderar vi eftersom det ger det mest exakta måttet.

Du kan även mäta upp din ringstorlek på egen hand. En av de vanligaste teknikerna är att använda ett snöre. Skapa en justerbar slinga av snöret likt en ring och dra åt tills det passar löst över fingret. Ta en markör eller penna och markera där slingan korsar. Lösgör snöret och lägg det vid ett måttband och läs av ringstorleken (cm). Vi säljer bl a verktyg för att avgöra ringstorlek som exempelvis ringpinnar.

Ändra storlek på en ring:

Att förminska en ring är oftast relativt enkelt och inte så kostsamt. Skulle dock ringen vara av typen Eternity, dvs med stenar infattade runt hela ringens yta, kan det vara lite knepigare att få ett snyggt resultat. Att förstora en ring innebär oftast en något större kostnad än vid förminskning eftersom det innebär att man måste addera material. Likt fallet vid förminskning kan det vara svårt att få ett snyggt resultat vid förstoring av en Eternity-ring om inte storleksförändringen precis motsvarar en stens infattning. Vid eventuella önskemål om storleksförändringar av din ring föreslår vi att du söker kontakta med din lokala juvelerare.


Meny